Κεφτεδάκια μερακλίδικα, στο άψε-σβήσε!

Υλικά συνταγής
Κεφτεδάκια μερακλίδικα, στο άψε-σβήσε!

Υπάρχει φαγητό που να αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους, περισσότερο από τα κεφτεδάκια; Αυτή εδώ η συνταγή μπορεί να είναι συνηθισμένη, αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, καθώς περιέχει υλικά που κάνουν τα κεφτεδάκια πιο γευστικά και τα πηγαίνουν σε ένα άλλο επίπεδο. Κατάλληλο και για τα παιδάκια μας που μας ζητάνε πάντα κάτι πιο ετοιματζίδικο και γευστικό από τον συνηθισμένο και υγιεινό τρόπο διατροφής.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς (τα 2/3 μοσχαρίσιος και 1/3 από χοιρινό)
  • 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί (χωρίς κόρα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • τυρί τριμμένο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε μια γαβάθα βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες και έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από την μηχανή του πουρέ.

Στη συνέχεια, μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε και το βάζουμε στη γαβάθα με τον κιμά.

Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το σωτάρουμε.

Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα και μαραθεί λίγο, το σβήνουμε με ελάχιστο νερό (2 κ.σ.) και βγάζουμε από το τηγάνι. Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και έπειτα το βάζουμε κι αυτό στον κιμά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε στη γαβάθα με τον κιμά μας, τον μαϊντανό και δυόσμο (που έχουμε ψιλοκόψει), 2 κ.σ. τυρί τριμμένο, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια σφικτή και λεία μάζα.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αρχίζουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλουμε, τους αλευρώνουμε και τους στρώνουμε μέσα στο τηγάνι, όπου έχουμε βάλει ελαιόλαδο να κάψει καλά.

Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε και βάλουμε πάρα πολλά κεφτεδάκια μέσα στο τηγάνι για να μπορέσουν να ψηθούν με ευκολία.

Γυρίζουμε τακτικά τα κεφτεδάκια μας πλευρά, ώστε να ψηθούν παντού.

Μόλις γίνουν, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια ωραία πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, που θα τραβήξει το περιττό λάδι από τα κεφτεδάκια μας.

Και αυτό ήταν, τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα. Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για τα κεφτεδάκια

  • Αν το μείγμα του κιμά βγει πολύ νερουλό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ψωμί.
  • Θα μπορούσαμε να τα συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατατούλες για ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο και χορταστικό αποτέλεσμα.

 

Άλλες συνταγές για νόστιμους κεφτέδες

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής