Σπιτική πίτσα, λαχταριστή και πανεύκολη

Υλικά συνταγής
Λαχταριστή σπιτική πίτσα

Μια εύκολη και απολαυστική συνταγή. Λαχταριστή σπιτική πίτσα. Θα την λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας.

Υλικά συνταγής

Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 350 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γλ. μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μισή κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)

Για την γέμιση

  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 φλ. γραβιέρα, πικάντικη
  • 6 μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • 6 φέτες προσούτο
  • 150 γρ. ρόκα
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με κουταλάκι και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε και το αλάτι και έπειτα τελειώνουμε το ζύμωμα με τα δάχτυλα.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά.

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μετά, την χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Ψήνουμε την ζύμη για 3 λεπτά, σε δυνατό γκριλ και από τις δυο πλευρές

Την βάζουμε στην λαμαρίνα, απλώνουμε την σάλτσα, τα ψημένα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Ξανά αφήνουμε λίγα λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά.

Τέλος, βγάζουμε την πίτσα μας από τον φούρνο και γαρνίρουμε με προσούτο και ρόκα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν βγάζουμε την φρεσκοψημένη πίτσα από τον φούρνο καλό θα είναι, να την μεταφέρουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια, ούτως ώστε να “τραβήξει” όλη την υγρασία του φούρνου και να μην μαλακώσει η βάση της. Έτσι η πίτσα μας θα παραμείνει τραγανή.
  • Η πίτσα, είναι το φαγητό της “φαντασίας”, για αυτό μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε υλικό θέλουμε και να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς. 

Άλλες συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: