Υλικά Συνταγής
Μια εύκολη συνταγή, ιδανική για κάθε περίσταση. Στήθος κοτόπουλου με ρούμι και λεμόνι, το πιο ελαφρύ γεύμα! Συνοδέψτε το με μια δροσερή μαρουλοσαλάτα και θα έχετε πετύχει το τέλειο φαγητό.
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (600 γρ. περίπου)
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 λεμόνι
- Ρούμι
- Αλεύρι
- Γούστερ σος
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αλευρώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα τινάζουμε καλά.
Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού (μόνο το κίτρινο μέρος) και την κόβουμε σε λεπτές, μακριές λωρίδες.
Στύβουμε το λεμόνι και σουρώνουμε το χυμό.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα περιχύνουμε σε μια κουταλιά ρούμι και αφήνουμε να σβήσει μόνη της η φλόγα.
Τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και με μερικές σταγόνες γούστερ σος.
Κατόπιν βγάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου από το τηγάνι, προσθέτουμε τις λωρίδες λεμονιού και τις αφήνουμε να σοταριστούν, για 1 με 2 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου περιχυμένα με το ζουμί του ψησίματος.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για ν’ αυξήσουμε την ποσότητα της σάλτσας, αφού βγάλουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου από το τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, ανακατεμένο με ίση ποσότητα αλεύρι, το χυμό ενός λεμονιού, ρούμι και μερικές σταγόνες γούστερ σος. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά, για 2 με 3 λεπτά.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι η πιλάφι.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολο, μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο light
- Φιλέτο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και ρύζι
- Πεντανόστιμο φιλέτο φλαμπέ με πιπέρι
- Φιλέτο με σάλτσα δενδρολίβανου και πουρέ μελιτζάνας
- Νόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο au poivre, η συνταγή από τη Γαλλία!