Κρέας κλέφτικο σε σφολιάτα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Συνταγή από ALEXANDRA | Ενημερώθηκε στις 05/06/2019

Αυτή εδώ είναι η απόλυτη συνταγή για να ψήσουμε κρεατάκι με τυριά μέσα σε σφολιάτα, το επονομαζόμενο και κλέφτικο του Μωριά. Εμείς το φτιάχνουμε με κατσικάκι, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε με κάθε είδος κρέατος: αρνί, μοσχαράκι, ακόμα και χοιρινό ή κοτόπουλο. Είναι λίγο μπελαλίδικο για ψητο κρέας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Υλικά συνταγής

  • Ενάμιση κιλό φιλέτο αρνί ή κατσικάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια (γίνεται και με μοσχαράκι, κοτόπουλο ή χοιρινό)
  • 300 γρ. λαχανικά (από καρότο, κρεμμύδι, πιπεριά, μπιζέλια και σέλινο)
  • 350 γρ. τυριά κομμένα σε κυβάκια (φέτα, κεφαλοτύρι, κασέρι)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί και άλλο τόσο νερό
  • 750 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Για τα μπαχαρικά:

  • λίγη ρίγανη
  • θυμάρι
  • μαϊντανό
  • λίγο τριμμένο κόλιανδρο
  • πιπερόριζα ή γαρύφαλλο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Συνολικά   τα λαχανικά μαζί με τα μπιζέλια πρέπει να είναι ως 300 γραμμάρια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα σωτάρουμε  όλα μαζί, περιχύνοντας μισή κουταλιά αλεύρι.

Σβήνουμε με το κρασί και λίγο νερό.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για 20-30 λεπτά.

Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά (δηλαδή όταν τρυπιέται σχετικά εύκολα με το πηρούνι), ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το σκόρδο.

Αφήνουμε τα τυριά να λιώσουν, μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα ομοιογενές μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και χωρίζουμε σε μερίδες.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο, και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε.

Στο κέντρο κάθε κομματιού, βάζουμε μια μερίδα κρέας και το τυλίγουμε όπως θέλουμε π.χ. σε πουγκί.

Βάζουμε το κλέφτικο να ψηθεί σε μέτριο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις δούμε ότι η σφολιάτα έχει ψηθεί, το κλέφτικο είναι έτοιμο. Σερβίρεται και τρώγεται ζεστό.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για το κλέφτικο

  • Δοκιμάστε να φτιάξετε το κλέφτικο με χοιρινό, θα ξετρελαθείτε!
  • Μην βιαστείτε στο ψήσιμο, αφήστε το να ψηθεί αργά-αργά να λιώσει το κρέας για τα καλά!
  • Συνδυάστε το κλέφτικο με μαρουλοσαλάτα.

Δοκιμάστε και αυτές τις συνταγές

 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (14 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας