Υλικά Συνταγής
Ακόμα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή; Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια ζάχαρης. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε έναν απογευματινό καφέ ή σε ένα παιδικό κάλεσμα. Δεν θα μείνει ούτε ένα, να είστε σίγουροι!
Υλικά συνταγής
- Λίγο αλάτι
- 3 φλ. αλεύρι
- 2 αυγά
- Γάλα
- 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
- 2 φακελ. βανίλια σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 αυγό, 1 κροκάδι και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στην συνέχεια, κοσκινίζουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι με το μπέικιν- πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα, ενώ το μίξερ δουλεύει.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει η ζύμη.
Τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μία ή δύο ώρες.
Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους μισού περίπου εκατοστού ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα.
Την κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο και τ’ αλείφουμε με ασπράδι αυγού ή με κροκάδι χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπου λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Στο πασπάλισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα μαζί με τη ζάχαρη.
Σχετικές συνταγές
- Τραγανά cookies
- Μπισκότα λεμονιού
- Μπισκότα κανέλλας
- Μπισκότα με ψηφίδες σοκολάτας, για τα παιδάκια σας!