Υλικά Συνταγής
Ίσως συναντήσετε το συγκεκριμένο γλυκό ως apple crisp ή Walnut Apple Crisp. Το Taj Mahal διαφέρει διότι με την προσθήκη του σαφράν προσφέρει ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πεναντόστιμο γλυκάκι που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- Μισό φλ. νερό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 1 πρέζα σαφράν σκόνη
- 2 κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια
- 2 κ.σ. Grand Marnier
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού και σαφράν, μέχρι να αποκτήσουμε ένα καθαρό, κιτρινωπό σιρόπι.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Τέλος τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το Grand Marnier.
Το Taj Mahal είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί η παγωτό βανίλια κατά προτίμηση.
Άλλες συνταγές
- Apple Crisp: Γλυκό με Μήλα, Καρύδια και Λικέρ
- Γλυκιά πίτα με μήλα και κουκουνάρια, όνειρο!
- Μηλόπιτα, λαχταριστή και καραμελωμένη
- Σοκολατένιο γλυκό με καρύδια και πορτοκάλι
- Παραδοσιακή Αμερικάνικη μηλόπιτα