Taj Mahal, το εύκολο γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 14/06/2022

Ίσως συναντήσετε το συγκεκριμένο γλυκό ως apple crisp ή Walnut Apple Crisp. Το Taj Mahal διαφέρει διότι με την προσθήκη του σαφράν προσφέρει ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πεναντόστιμο γλυκάκι που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Μισό φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 πρέζα σαφράν σκόνη
  • 2 κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. Grand Marnier

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού και σαφράν, μέχρι να αποκτήσουμε ένα καθαρό, κιτρινωπό σιρόπι.

Κατόπιν προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.

Τέλος τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το Grand Marnier.

Το Taj Mahal είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί η παγωτό βανίλια κατά προτίμηση.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας