Τυρόψωμο με αλλαντικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/11/2023

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που τρώγεται κάθε στιγμή. Το πιο φανταστικό τυρόψωμο με γέμιση αλλαντικών που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Απολαύστε το ζεστό ή κρύο. Είναι πραγματικά μοναδικό!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. χοιρινό καπνιστό μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος, σε φέτες
  • 500 γρ. ζυμάρι για ψωμί
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρές φέτες
  • 350 γρ. γκούντα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Αυγό, για τη γέμιση
  • 1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 3 μέρη.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας, 3 λεπτούς δίσκους, πάχους 0,5 εκατοστών.

Στη συνέχεια, στρώνουμε τον ένα δίσκο ζύμης σε στρογγυλό ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο και τον απλώνουμε, ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.

Αναμειγνύουμε το τυρί γκούντα, την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το αυγό και τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη τη μισή κεφαλογραβιέρα, κατόπιν βάζουμε εναλλάξ το καπνιστό μπούτι και το σαλάμι και από πάνω απλώνουμε το μισό από το μείγμα με την γκούντα.

Καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο ζύμης και πιέζουμε ελαφρά, για να κολλήσει πάνω στη γέμιση.

Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο στρώσεις από τα υπόλοιπα τυριά και αλλαντικά και σκεπάζουμε με τον τελευταίο δίσκο ζύμης.

Τέλος, αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε το τυρόψωμο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 με 55 λεπτά.

Το τυρόψωμο μας, είναι πανέτοιμο!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το ζυμάρι για το ψωμί, μπορούμε να το αγοράσουμε από το φούρνο ή να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας