Αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/04/2020

Μια μοναδική συνταγή έρχεται για να σας εντυπωσιάσει. Αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι. Μια τυρόπιτα διαφορετική και πάνω απ’ όλα γευστική. Απολαύστε την ζεστή με την τρεμουλιαστή γέμιση της. Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι  
  • 8 αυγά (τα δύο για τη γέμιση)
  • 1 λίτ. γάλα, φρέσκο
  • 300 γρ. φέτα, τριμμένη  
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα  
  • 300 γρ. κασέρι, τριμμένο  
  • 300 γρ. γκούντα, τριμμένο  
  • 1 φλ.κ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).

Προσθέτουμε τα 2 από τα 8 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε με πιπέρι πολύ καλά.

Στην συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.

Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε την τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι γέμιση.

Σκεπάζουμε από πάνω με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα να αφρατέψει.  

Έπειτα, κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα υπόλοιπα 6 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.

Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.

Μετά, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Τέλος, όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Φροντίζουμε το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αντί για κεφαλογραβιέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα σκληρά τυριά όπως πεκορίνο ή παρμεζάνα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας