Υλικά Συνταγής
Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Απολαυστική σαρλότ, το περίφημο Γαλλικό γλυκό! Ένα γλύκισμα, που πήρε το όνομα του από την πριγκίπισσα Charlotte. Ελαφρύ και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το!
Yλικά συνταγής
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 200 γρ. γάλα, φρέσκο
- 100 γρ. ρούμι
- Λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα
Για την κρέμα
- 5 κρόκους αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. φράουλες
- 400 γρ. τυρί κρέμα (mascarpone)
- 3 ασπράδια αυγών
Για την καραμέλα και το γαρνίρισμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
- Φράουλες, ολόκληρες
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αναμειγνύουμε σ' ένα μπολ το ρούμι και το γάλα.
Στρώνουμε μια φόρμα για σαρλότ, με αντικολλητικό χαρτί.
Στην συνέχεια, βυθίζουμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα τοποθετούμε όρθια, στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο.
Για την κρέμα, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί, ενώ εξακολουθούμε το χτύπημα, και κατόπιν τις φράουλες.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, με απαλές κινήσεις.
Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα και την αφήνουμε στο ψυγείο 5 ώρες.
Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε, την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Για να φτιάξουμε την καραμέλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο και προσθέτουμε το νερό.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το μείγμα πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Βγάζουμε μ' ένα πιρούνι κλωστές καραμέλας και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λίγο ηλιέλαιο.
Μόλις σκληρύνουν, αφαιρούμε το χαρτί και γαρνίρουμε με αυτές τη σαρλότ.
Τέλος, ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση βάζοντας πάνω από τη σαρλότ φράουλες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Το γλυκό αυτό, είναι πολύ ελαφρύ για αυτό και μπορεί να συνοδευτεί με σιρόπι που έχει γίνει από χυμό και ζάχαρη.
Άλλες συνταγές
- Ταρτάκια με φράουλες, γλυκά και ονειρεμένα
- Γευστικό γλυκό με φράουλες και ανθότυρο
- Εύκολη τάρτα με κεράσια
- Προφιτερόλ με μπισκότα σαβαγιάρ βυθισμένα στη σοκολάτα
- Λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας