Υλικά Συνταγής
Μια εξαιρετική συνταγή για το Κυριακάτικο ή το γιορτινό σας τραπέζι. Πεντανόστιμο αρνάκι κλέφτικο σε γιαούρτι. Εγγυάται απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Αλάτι
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Μισό κ.γλ. θυμάρι
- 4-5 φρέσκα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- Πιπέρι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 4 λαδόκολλες (20 εκ.), κομμένες μακρόστενα σε λωρίδες
- 500 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, τις ζεματάμε σε ελαιόλαδο, τις κρυώνουμε και τις βάζουμε σε μία λεκάνη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου, έτσι που να αρωματισθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Κατόπιν, αρχίζουμε να τυλίγουμε τις μερίδες στις λαδόκολλες ως εξής: απλώνουμε στο τραπέζι μία – μία τις μακρόστενα κομμένες λαδόκολλες και βάζουμε στην άκρη κάθε μιας με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανάλογη ποσότητα μείγματος (που έχουμε ετοιμάσει) και μία μερίδα κρέας.
Έπειτα, τυλίγουμε την κάθε μια λαδόκολλα με τα υλικά σε μικρό δεματάκι, όπως τα ντολμαδάκια (τυλίγοντας προσέχουμε το κρέας να περιβάλλεται καλά με το μείγμα).
Τέλος, βάζουμε τα δεματάκια σ’ ένα ταψί λαδωμένο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 2 ώρες περίπου.
Το αρνάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με το χαρτί.
Σχετικές συνταγές
- Το πιο νόστιμο κλέφτικο στη λαδόκολλα
- Υπέροχο κατσικάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, σκόρδο και κεφαλοτύρι
- Νόστιμο αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα
- Νόστιμο αρνάκι πριντανιέρ
- Κατσικάκι στο φούρνο με μυρωδικά και τσίπουρο