Πεντανόστιμα κεμπάπ με σπιτικές πίτες

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη συνταγή, άκρως απολαυστική. Πεντανόστιμα κεμπάπ με σπιτικές πίτες. Τόσο απολαυστικό γεύμα που σίγουρα δεν θα χορταίνετε και θα θέλετε κι άλλο. Ετοιμάστε τα και καλέστε τους φίλους σας για κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

Για τα κεμπάπ

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (αρνί και μοσχάρι)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και αλεσμένη  
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ. νερό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Μισή κ.σ. πιπέρι, καυτερό (καγέν)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις πίτες

  • Μισό κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 1 μισή περίπου ποτ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζυμώνουμε το μείγμα για κεμπάπ στο γάντζο του μίξερ, για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο και το νερό.

Έπειτα, ζυμώνουμε για 8 με 10 λεπτά συνεχώς, μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα.

Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τις πίτες.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα εκτός από το νερό.

Ανακατεύουμε και λίγο-λίγο ρίχνουμε το νερό, μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

Τότε την ξαναζυμώνουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).

Ζεσταίνουμε στην συνέχεια, ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορούμε να τις ψήσουμε και στην σχάρα.

Εάν έχουμε σουβλιά για κεμπάπ (πλακέ), ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά, δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα.  

Τα ψήνουμε στην σχάρα για 8 με 10 λεπτά για κάθε πλευρά.

Τέλος, σερβίρουμε τα κεμπάπ με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψιλής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα.  

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε να πετύχουμε έναν υπέροχο συνδυασμό, μπορούμε να σερβίρουμε μαζί με το κεμπάπ και ένα μπολ γιαούρτι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: