Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που αντικαθιστά το κρέας χαρίζοντας μας γευστική απόλαυση. Τα μεθυσμένα φασόλια με την υπογραφή της μαμάς φτιάχνονται εύκολα, με πλούσια και θρεπτικά υλικά και προσφέρουν αξεπέραστη γεύση. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- Φασόλια
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κούπες κρασί, λευκό
- 2 μέτρια καρότα
- 50 γρ. μαϊντανό (1/4 κούπας)
- 1 κούπα σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό που να τα σκεπάζει.
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να μισομαλακώσουν.
Όταν γίνει αυτό, τα μεταφέρουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει τις 2 κούπες κρασί.
Συνεχίζουμε το ψήσιμό σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρασί.
Τέλος τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά ή να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Τα μεθυσμένα φασόλια είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε να δώσουμε μια πικάντικη γεύση στο φαγητό προσθέτουμε λίγο πάπρικα.
Άλλες συνταγές
- Φασόλια γίγαντες αλλιώτικα
- Φασόλια γίγαντες γιαχνί, η κλασική συνταγή
- Διαφορετικά φασόλια γιαχνί με μπέικον
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο