Υλικά Συνταγής
Κάποιοι λένε ότι η νηστεία είναι βαρετή και άγευστη. Όχι όμως με αυτήν εδώ τη συνταγή για φάβα! Μια νόστιμη συνταγή κατάλληλη για την νηστεία και όχι μόνο αφού μπορείτε να την φτιάξετε και ως ορεκτικό ή συνοδευτικό π.χ. σε ψαροκαταστάσεις. Φτιάξτε φάβα λοιπόν. Με λίγα υλικά, είναι οικονομική, γευστική αλλά και χορταστική. Δοκιμάστε την.
Υλικά Συνταγής
- Μισό πακέτο φάβα
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε την φάβα και όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να την καλύψει.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, την αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός-πολτός και ανακατεύουμε τακτικά.
Μόλις η φάβα μας έχει γίνει πια, την τραβάμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος, κόβουμε το κρεμμύδι μας και βάζουμε την φάβα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνιρίζουμε με το κρεμμυδάκι.
Η φάβα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.
Καλή μας όρεξη!
Συμβουλές για την φάβα
- Σε περίπτωση που η φάβα μας βγει πολύ πηχτή, μπορούμε κατά το μαγείρεμα να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
- Καλό θα ήταν να μαγειρευτεί σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και να γίνει καλό ανακάτεμα, κατά το μαγείρεμα.
Άλλες συνταγές που θα σας εντυπωσιάσουν
- Ντολμαδάκια γιαλαντζί, με την παραδοσιακή συνταγή
- Κολοκυθοκεφτέδες, ο πεντανόστιμος μεζές
- Γεμιστές πιπεριές με τυριά και ντομάτα, ένας μεζές-όνειρο!
- Φάβα Σαντορίνης, η κλασική εύκολη συνταγή
- Καλαμαράκια γεμιστά με λαχανικά και ρύζι, συνταγή-όνειρο!
- Κολοκυθάκια τηγανιτά, απλά και γρήγορα