Γαρίδες με σκόρδο και τσίλι (Gambas al ajillo) με άρωμα Ισπανίας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 07/04/2023

Το φαγητό αυτό είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία του και ιδιαίτερα νόστιμο. Οι πικάντικες σκορδάτες γαρίδες με τσίλι είναι το αγαπημένο φαγητό όλων των Ισπανών. Ένα ιδανικό γεύμα για όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο   
  • 2 μεγάλες σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κόκκινα τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένα   
  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Χυμός λεμονιού   
  • Φυλλαράκια μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε βαριά κατσαρόλα ώσπου να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το τσίλι και τηγανίζουμε γρήγορα για λίγα λεπτά, να βγάλουν το άρωμα τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε, ώσπου να πάρουν ένα ματ ροζ χρώμα και να μαλακώσουν.

Δεν πρέπει να τις μαγειρέψουμε για πολλή ώρα, γιατί ήδη το τηγάνι είναι ζεστό και θα σκληρύνουν εύκολα.

Τέλος περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και τις αδειάζουμε σε πιάτο σερβιρίσματος.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να γαρνίρουμε τις γαρίδες με φυλλαράκια μαϊντανού.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας