Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, η αγαπημένη σπεσιαλιτέ!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Μια συνταγή για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και γρήγορο για να απολαύσετε μόνοι σας ή με φίλους. Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, η αγαπημένη σπεσιαλιτέ! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και φέρνει την καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι σας!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. – 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες κι αποφλοιωμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • Λίγο βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ντοματίνια ή 2 ώριμες ντομάτες σε κύβους + 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • Μισό κ.γλ. καυτερή κόκκινη πάπρικα
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 πακέτο λιγκουίνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά, όχι παραπάνω!

Έπειτα τις βγάζουμε και τις κρατάμε σε σουρωτήρι, ενώ στο ίδιο νερό θα βράσουμε τα λινγκουίνι. Δε βιαζόμαστε όμως να τα ρίξουμε στο νερό, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη σάλτσα ώστε να είναι έτοιμα μαζί!

Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή σ' ένα τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο (για πιο απολαυστική γεύση κι άρωμα) και κατόπιν σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι, ενώ μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή τις ντομάτες.

Αφού μαραθούν κι αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το κρασί, και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, τα πιπέρια, το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Σ' αυτό το σημείο είναι η ώρα για να ρίξουμε τα ζυμαρικά στο νερό που ζεματίσαμε τις γαρίδες.

Υπολογίζοντας πως τη τελευταία βράση θα τη πάρουν τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, 2-3 λεπτά πριν το αναφερόμενο σημείο βρασμού τους, ρίχνουμε τις γαρίδες 1 με 2 λεπτά πριν απ' αυτά μέσα στη σάλτσα κι ανακατεύουμε να μη κολλήσουν!

Πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι περίπου ζωμό απ' το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά κι αφήνουμε 2 με 3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πιει το ζουμί του.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

garidomakaronada

Συμβουλές

  • Για περισσότερη και πιο εκλεπτυσμένη γεύση μόλις είναι έτοιμα, βάζουμε ένα δυο κομματάκια φρέσκο βούτυρο κι αφήνουμε να λιώσει.
  • Μπορούμε επίσης, ν' αντικαταστήσουμε το κρασί με ένα σφηνάκι ούζο για πιο έντονο άρωμα και γεύση.
  • Επίσης, για πιο υγιεινά, μπορούμε αντί για λινγκουίνι να τη φτιάξουμε με μακαρόνια ολικής άλεσης.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας