Τηγανητό ρύζι με σαφράν

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/01/2022

Μια συνταγή με ανατολίτικες ρίζες που θα σας αρέσει πολύ. Τηγανητό ρύζι με σαφράν. Σερβίρεται ζεστό ως συνοδευτικό ή και ως νηστίσιμο κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό ρύζι μπασμάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • Λίγο σαφράν (κρόκος), σε σκόνη
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεπλένουμε το ρύζι με χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί με το ελαιόλαδο.

Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο (ολόκληρο αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε μετά ή ψιλοκομμένο για πιο έντονη γεύση), το σαφράν και το αλατοπίπερο για ένα πέρασμα, και αμέσως μετά το ρύζι.

Ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε στη συνέχεια τα υλικά μας για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το ανάλογο νερό.

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

1 με 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και κατόπιν το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας.

Τέλος, το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μερικοί προτιμούν το πιάτο αυτό με αμύγδαλα ή με σταφίδες. Τα αμύγδαλα τα σοτάρουμε καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το ρύζι, ενώ τις σταφίδες τις προσθέτουμε στα μισά της βράσης.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας