Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, τέλειο γλύκισμα!

Υλικά συνταγής

Μια πανεύκολη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, το τέλειο γλύκισμα! Το μεθυστικό άρωμα του πορτοκαλιού, φτάνει την γεύση σε άλλο επίπεδο.

Υλικά συνταγής

  • 5 πορτοκάλια μεγάλα, με χοντρή φλούδα
  • 3 φλ.τσ. ζάχαρη
  • Μισό φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι.
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι  
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • Ζάχαρη κρυσταλλική, για την επικάλυψη
  • Κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες.

Τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με νερό και βάρος, για να βυθίζονται.

Τα αφήνουμε 8 με 10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

Έπειτα, βράζουμε νερό.

Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος, σε μπαστούνια και τις βυθίζουμε σε βραστό νερό για 2 με 3 λεπτά.

Αμέσως κρυώνουμε και σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά.

Βράζουμε μετά τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι.

Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας, ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά.

Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στη σχάρα, για να στεγνώσουν καλά.

Τέλος, κυλάμε τις μισές φλούδες σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω-γύρω και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.  

Τα μπαστουνάκια με γεύση πορτοκάλι είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για πορτοκάλια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτα κίτρινα φρούτα (γκρέιπφρουτ και περγαμόντο).
  • Εναλλακτικά, αντί για λικέρ πορτοκάλι μπορούμε να προσθέσουμε κονιάκ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: