Υλικά Συνταγής
Ένα πιάτο ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι και όχι μόνο. Διαφορετικό χοι-ρινό με αμύγδαλα. Υπέροχοι συνδυασμοί και γεύσεις που δένουν μοναδικά μεταξύ τους. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. κρέας χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
- 4 ασπράδια αυγών
- Μισό κ.τσ. αλάτι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ (3+2)
- 8 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. άσπρο ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- Μισό κ.τσ. τζίντζερ σκόνη
- Μισό κ.τσ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.τσ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. σησαμέλαιο (4+4)
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
- Μισό κ.τσ. πιπέρι καγιέν
- Μισό φλ.τσ. αμύγδαλα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και στεγνώνουμε το χοιρινό.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού μέσα στα χτυπημένα αυγά και τα αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το νερό, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, το κρασί, τη σόγια σος, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και κρατάμε το μείγμα.
Έπειτα, ζεσταίνουμε στο γουόκ 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο.
Βγάζουμε λίγα λίγα τα κομματάκια του χοιρινού από το μείγμα των αυγών.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό σησαμέλαιο.
Κατόπιν, τα τηγανίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 5 με 6 λεπτά και όταν βεβαιωθούμε ότι έχουν κάνει κρούστα, τα βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τα κρατάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Βγάζουμε το ελαιόλαδο από το γουόκ.
Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο (4 κουταλιές της σούπας).
Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο (4 κουταλιές της σούπας) με το πιπέρι καγιέν και το ρίχνουμε στο γουόκ.
Μετά, ρίχνουμε τις πιπεριές και τις γυρίζουμε για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια του χοιρινού και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε πάλι το μείγμα των υλικών που έχουμε κρατήσει και το ρίχνουμε στο γουόκ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το γουόκ και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για να αναμειχθούν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα.
Τέλος, το σερβίρουμε ζεστό από το γουόκ.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σησαμέλαιο με κάποιο άλλο ελαιόλαδο (π.χ. σπορέλαιο)
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χοιρινό
- Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο
- Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας
- Χοιρινό φρικασέ, σπιτική συνταγή!
- Χοιρινο λεμονάτο...αλλιώτικο
- Νόστιμο χοιρινό με πιπεριές Φλωρίνης
- Υπέροχο χοιρινό με αραβικές πίτες