Χοιρινό ρολό με τυρί και μπέικον

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η απόλυτη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο χοιιρνό ρολό με τυρί και μπέικον. Απολαυστικό και μυρωδάτο. Κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα ολόκληρη (ζητάμε από το χασάπη να την ανοίξει σαν φύλλο)
  • 250 γρ. ρεγκάτο, σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε μπαστουνάκια
  • 400 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
  • Μουστάρδα
  • Σκόρδο, τριμμένο (3 δόντια-αυξομειώνουμε άμα θέλουμε ανάλογα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σπάγκο (για να δέσουμε σε ρολό)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό (που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο).

Αλείφουμε με τη μουστάρδα την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον.

Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια με τα τυριά.

Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και δένουμε με σπάγκο.

Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με μουστάρδα και κατόπιν περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τέλος προσθέτουμε στο ταψί 2 ποτήρια νερό, για να μην κολλήσει το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση με 2 ώρες.

Κατά διαστήματα γυρνάμε το ρολό να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.

Το χοιρινό ρολό με τυρί και μπέικον είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το ρολό μας με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας