Υλικά Συνταγής
Λαχταρίσατε ένα θαλασσινό φαγητό; Σας έχουμε τη λύση. Χταπόδι με σπανάκι, πανεύκολο! Νόστιμο και θρεπτικό. Από τις πιο απολαυστικές νηστίσιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- Μισό κιλό κρεμμύδια
- Μισό κιλό ντομάτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 φλ. άσπρο κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε πρώτα το χταπόδι, βρασμένο και κομμένο, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, τις ντομάτες, το κρασί, το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα.
Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι, (που θα έχουμε ήδη βράσει, στο δικό του νερό, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο) και τη ζάχαρη.
Τέλος σιγοψήνουμε για 3/4 της ώρας.
Το χταπόδι με σπανάκι είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο η κατεψυγμένο σπανάκι.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χταπόδι
- Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας
- Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- Χταπόδι βραστό
- Χταπόδι ξυδάτο
- Χταπόδι με πιπεριές, ανεπανάληπτος μεζές!