Υλικά Συνταγής
Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει τους πάντες. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την καλοκαιρινή πίτα με βλίτα και φέτα και θα μας θυμηθείτε. Τραγανή και άκρως χορταστική. Μυρίζει Ελλάδα!
Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
- 1 ποτ. νερό
- 1 φλ.κ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ξύδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Αλεύρι (όσο πάρει)
Για τη γέμιση:
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 750 γρ. βλίτα, ζεματισμένα
- 1 μισή κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
- 4 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια κι αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα χόρτα και τ' αχνίζουμε να μαραθούν.
Όταν κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα κι 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο με τη βοήθεια αλευριού ή νισεστέ.
Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα σουρωτά κάτω, το καθένα το λαδώνουμε με το πινέλο, με ελαιόλαδο, βάζουμε τη μισή γέμιση κ τα υγρά που βγάζει, τρίβουμε τυρί με τα χέρια και κατόπιν απλώνουμε άλλο φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 λαδωμένα φύλλα.
Αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο και κόβουμε σε κομμάτια.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Τη σερβίρουμε ζεστή η κρύα.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή για χορτόπιτα και με άλλα χόρτα, όποια διαθέτει η εποχή.
Σχετικές συνταγές
- Μπατσαρώ, η χορτόπιτα της Θεσπρωτίας
- Χορτόπιτα, ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό!
- Χορτόπιτα με άγρια χόρτα, σπανάκι και σπιτικό φύλλο
- Χορτόπιτα με σπανάκι, αντίδια, παντζάρι, βαλεριάνα και τυρί
Πηγή: ewoman.gr