Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή για κέικ που θα φέρει υπέροχες μυρωδιές στο σπίτι σας. Αφράτο αλλά και σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια. Απολαύστε το καθημερινά με το πρωινό σας ή με τον απογευματινό καφέ.
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 2 πορτοκάλια, μέτρια
- 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. αλεύρι, μαλακό
Για το σιρόπι
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα, πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν).
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη ώστε να ασπρίσουν και ρίχνουμε ένα προς ένα τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια.
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μας σε στρογγυλή φόρμα, που έχουμε βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και το ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Προσοχή: τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα ρίξουμε στο κέικ μας. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε αυτό το μείγμα για 2-3 λεπτά και τέλος περιχύνουμε το κρύο κέικ, με το σιρόπι πορτοκαλιού.
Το πορτοκαλένιο κέικ μας είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για να πετύχουμε αφράτο και φουσκωτό το κέικ μας, ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά, αλλιώς θα κάτσει η ζύμη και θα χάσει τον όγκο της.
Άλλες συνταγές
- Κεικ Σοκολάτας, να γλείφεις τα δάχτυλα σου!
- Κεικ με καρύδια
- Κέικ σοκολάτας με μπανάνα
- Κέικ πρωτότυπο και εύκολο
- Κέικ σοκολάτας με στέβια, πεντανόστιμο και διαιτητικό!
- Μανταρινόπιτα, μεθυστική απόλαυση!