Υλικά Συνταγής
Σουλούδικο Σμυρνεϊκο ή αλλιώς κριθαράκι κοκκινιστό, είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό που μας βγάζει από την μεγάλη πρόκληση του “τι θα μαγειρέψω σήμερα;”. Ένα τόσο λατρεμένο πιάτο, που θα το λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά σας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, εάν αναζητάτε κάτι κλασσικό και ταυτόχρονα γευστικό!
Yλικά Συνταγής
- Μισό πακέτο ζυμαρικά τύπου κριθαράκι
- 3 φρέσκιες ντομάτες
- 4 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτάκια. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας κολλήσει!
Μόλις ψηθεί, σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας, τρίβουμε λίγο πιπεράκι από πάνω και απολαμβάνουμε.
Καλή μας όρεξη!
Συμβουλές για το τέλειο κριθαράκι
- Προσοχή! Το κριθαράκι μας δεν πρέπει να βγει πηχτό.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε λίγη μυτζήθρα ή και φετούλα πάνω από το κριθαράκι για ένα ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Άλλες εύκολες συνταγές:
- Σπαγγέτι πουτανέσκα
- Πατάτες βραστές με μυτζήθρα και γιαούρτι
- Γρήγορο ριζότο με ξηρούς καρπούς
- Σμυρνεϊκο Μπουράνι
- Σαλάτα με ζυμαρικά, τόνο και αρακά
- Μακαρόνια με σπέσιαλ σάλτσα ντομάτας