Υλικά Συνταγής
Αν ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για βραδινό ή και μεσημεριανό, φτιάξτε οπωσδήποτε αυτό το υπέροχο κις. Τρώγεται όλες τις ώρες, ζεστό ή και κρύο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 5 αυγά
- 6 -7 μισές φέτες μπέικον
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 1 κούπα μοτσαρέλα
- Μισή κούπα παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πράσινα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί να εξέχει, κόβουμε τις κόρες από τις φέτες τοστ και τις αραδιάζουμε στο ταψάκι.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, κόβουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα φύλλα από τα κρεμυδάκια και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και τα τυριά.
Έπειτα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στο ψωμί.
Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Το κις είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για μοτσαρέλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί.
Άλλες συνταγές
- Κις λορέν, η πιο γευστική συνταγή!
- Μοναδική τάρτα Κις Λορέν
- Κις λορέν, αρωματική με κολοκυθάκια και ρικότα
- Απολαυστική τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές
- Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
Πηγή: ewoman.gr