Υλικά Συνταγής
Μια νόστιμη συνταγή που θα απολαύσει όλη η οικογένεια, ακόμα και αυτοί που δεν α-γαπούν τα κολοκυθάκια. Αρωματική κις λορέν με κολοκυθάκια και ρικότα. Η πιο τραγα-νή και ελαφριά τάρτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. τυρί ρικότα
- 400 γρ. κολοκυθάκια
- 250 γρ. σφολιάτα, κατεψυγμένη
- 250 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε φέτες
- 40 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Διάφορα αρωματικά, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, κρεμμυδάκι φρέσκο, μαντζουράνα)
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει και στο μεταξύ, δουλεύουμε τη ρικότα μαζί με τα αρω-ματικά και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και τα αφήνουμε να μαραθούν στο γκριλ.
Στη συνέχεια λαδώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα χαμηλό ταψί και ντύνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της με τη ζύμη.
Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης, το 1/3 του μείγματος της ρικότα και από πάνω αραδιάζουμε τα μισά κολοκυθάκια και μερικές φέτες ζαμπόν.
Έπειτα συνεχίζουμε, απλώνοντας άλλο 1/3 της ρικότα, τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε με το τελευταίο 1/3 της ρικότα.
Κατόπιν ισιώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ζαμπόν που θα έχουμε χοντροκόψει και τελειώνοντας πασπαλίζουμε με το έμενταλ.
Τέλος ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε την κις λορέν χλιαρή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για ρικότα εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο.
Σχετικές συνταγές
- Κις λορέν, η πιο γευστική συνταγή!
- Μοναδική τάρτα Κις Λορέν
- Απολαυστική τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές
- Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια