Κολοκυθομπούρεκα γλυκά και αλμυρά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 05/02/2024

Η συνταγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα υπέροχα κολοκυθομπούρεκα και θα μας θυμηθείτε. Γλυκά η αλμυρά είναι εξίσου πεντανόστιμα. Απολαύστε τα κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας

Για τα αλμυρά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Μισό κιλό κίτρινο κολοκύθι
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1 κούπα τυρί ρεγκάτο
  • 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα γλυκά

  • 2 κούπες κίτρινο κολοκύθι
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 συσκευασίες βανίλια
  • Μισή κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα αλμυρά

Αρχικά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κολοκύθι κομμένο σε κομματάκια αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

Όταν πιει όλο το νερό προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Τέλος στρώνουμε τα φύλλα ανά δύο, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, τα κόβουμε σε λωρίδες, τα τυλίγουμε σε τρίγωνα και τα τηγανίζουμε.

Για τα γλυκά

Πρώτα σοτάρουμε το κολοκύθι κομμένο σε κομματάκια και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Κατόπιν στρώνουμε τα φύλλα ανά δύο, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, τα κόβουμε σε λωρίδες, τα τυλίγουμε σε τρίγωνα και τα τηγανίζουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Τα κολοκυθομπούρεκα είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας