Εύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Εύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας. Ιδανικά για χορτοφάγους. Δοκιμάστε τα, είναι πραγματικά πεντανόστιμα!

Υλικά συνταγής

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες, σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 300 γρ. γλυκιά φέτα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. τυρί Σίφνου, τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (1/4 κ.γλ)  
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα, σε τρυπητό.

Τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τις στύβουμε στις παλάμες μας, να φύγει η περίσσεια.

Τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ζεστό ελαιόλαδο και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, να πήξει η κρέμα.

Έπειτα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε, να κρυώσει ελαφρά.

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αυγό, το Σιφνιώτικο τυρί, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βάζουμε 1 με 2 κουταλιές από την κρέμα, σε κάθε φέτα μελιτζάνας.

Την απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, όλα τα ρολά.

Τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε στο αυγό και μετά, τα τυλίγουμε στη φρυγανιά.

Τέλος, τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, να στερεωθεί το πανάρισμα και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Η κρέμα πρέπει να είναι σφιχτή. Αν όχι, προσθέτουμε και άλλο τριμμένο τυρί.
  • Μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες, αντί να τις τηγανίσουμε. Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Τα παναρισμένα μπουρεκάκια μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο 12 ώρες και στην κατάψυξη 1 μήνα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μπουρεκάκια

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: