Κουλουράκια κανέλας τραγανά με κόκκινο κρασί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 31/05/2024

Αναζητάτε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό; Τα τραγανά κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί είναι η τέλεια επιλογή! Αυτά τα κουλουράκια δεν είναι απλά νόστιμα, αλλά και πανεύκολα στην παρασκευή τους. Με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα κέρασμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η κανέλα, με το ζεστό και γλυκό της άρωμα, αγκαλιάζει το κόκκινο κρασί, χαρίζοντας στα κουλουράκια μια μοναδική γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη. Η τραγανή υφή τους έρχεται σε τέλεια ισορροπία με τη μαστιχωτή ζύμη, δημιουργώντας μια απόλαυση που λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 2,5 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
  • Μισό φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
  • Ενάμιση φλ.τσ. ζάχαρη  
  • Μισό φλ.τσ. σουσάμι, καβουρντισμένο  
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ  
  • Μισό κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο, όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.

Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και έπειτα λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Κατόπιν πλάθουμε σε πλεξίδα.

Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Τέλος ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε αέρα για 25 με 30 λεπτά.

Συμβουλές

  • Δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
  • Αντί για καστανή ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρυσταλλική.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας