Λαλάγγια, τα λαδοκούλουρα της Μεσσηνίας

Υλικά συνταγής

Μια παραδοσιακή συνταγή της Μεσσηνίας αλλά και της Μάνης. Τα λένε «λαλάγγια», και ουσιαστικά είναι λαδοκούλουρα που τηγανίζονται μέσα σε άφθονο ελαιόλαδο και μένουν για καιρό τραγανά και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 165 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελ. μαγιά, ξερή
  • Αλάτι
  • Λίγο νερό, χλιαρό
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα, μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.

Αλατίζουμε και ξαναζυμώνουμε.

Στην συνέχεια, διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξαναζυμώνουμε.

Προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό, ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Τη σκεπάζουμε με μπόλικες πετσέτες και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Αμέσως μετά, ξαναζυμώνουμε και κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια.

Κάθε μπαλάκι, το ανοίγουμε σε ένα κορδόνι.

Κόβουμε το κορδόνι στα 3 και το διπλώνουμε να γίνει στρογγυλό ακουμπώντας τη μια άκρη επάνω στην άλλη.

Τέλος, ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια, μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Τα λαλάγγια, διατηρούνται για καιρό και έχουν εξαιρετική γεύση.
  • Τα απολαμβάνουμε μαζί με ελληνικό καφέ και τυρί φέτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: