Λιγκουίνι με αστακό, του ονείρου!

Υλικά συνταγής

Μια πεντανόστιμη συνταγή με άρωμα θάλασσας. Λιγκουίνι με αστακό, του ονείρου! Υπάρχει καταλληλότερο γεύμα για το καλοκαίρι; Δοκιμάστε αυτό το θεσπέσιο πιάτο και δε θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 200 γρ. αστακοουρά
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 200 γρ. Cottage Cheese
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί, ξηρό
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.

Ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τον αστακό κομμένο σε κύβους και προσθέτουμε το κρασί.

Χτυπάμε στο μίξερ το σπανάκι με το τυρί κρέμα και τον άνηθο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά.

Έπειτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Μέσα στη σάλτσα μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε.

Τέλος, σερβίρουμε τα λιγκουίνι με δυο-τρεις κουταλιές cottage cheese και παρμεζάνα τριμμένη.

Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αντί για αστακό (λόγω οικονομίας) να χρησιμοποιήσουμε υποκατάστατο αστακού που θα βρούμε κατεψυγμένο στα σούπερ μάρκετ και είναι επίσης νόστιμο.
  • Για έξτρα γεύση και εμφάνιση, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και ανάμεικτα λαχανικά.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής