Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση. Διαφορετικό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, αγκινάρες και πουρέ αρακά. Το κατάλληλο γεύμα για δείπνο. Ιδανικά συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κρασί και φρέσκο ψωμάκι!
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, ολόκληρο (σαν μπαστούνι)
- 5 δαμάσκηνα, ξερά
- 150 γρ. καρδιές αγκινάρας
- 100 γρ. αρακάς
- 20 γρ. μέλι
- 100 γρ. ξύδι (με εστραγκόν, δεντρολίβανο, ρίγανη, απλό, Balsamico)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε τον αρακά.
Τσιγαρίζουμε τις αγκινάρες (έχουμε τις καρδιές στα δύο) σε λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο σκόρδο.
Κάνουμε μια τρύπα στο ψαρονέφρι και το γεμίζουμε με τα δαμάσκηνα.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το φιλέτο για 5 λεπτά περίπου.
Έπειτα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι λίγο ξύδι απ’ όλα και το μέλι και αφήνουμε να βράσει, για να δέσει.
Μόλις δέσει περιχύνουμε το κρέας.
Τέλος, βάζουμε στο multi αρακά, ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Το ψαρονέφρι είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορείτε να προσθέσετε όσα δαμάσκηνα θέλετε, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση τους στο κρέας.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψαρονέφρι
- Τρυφερό ψαρονέφρι με κυδώνια,δενδρολίβανο και σάλτσα κρασιού,σκέτη νοστιμιά
- Νόστιμο ψαρονέφρι με μήλα και βαλσάμικο ξύδι
- Απολαυστικό χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ μήλου
- Διαφορετικό ψαρονέφρι με κροκέτα λαχανικών
- Πεντανόστιμο ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
- Ψαρονέφρι γεμιστό με μπέικον