Λουκάνικα με ρεβίθια, η διαφορετική συνταγή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 07/06/2023

Μια διαφορετική συνταγή για ρεβίθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα. Μια συνταγή που φτιάχνεται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να φαγωθεί και κρύα. Συνοδέψτε τα με φρέσκο τραγανό ψωμάκι.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. πικάντικα λουκάνικα, σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
  • 800 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεβγαλμένα (κονσ.)
  • 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά (δυόσμος, βασιλικός, άνηθος, μαϊντανός)
  • 100 γρ. ρόκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι να «κάψει» και τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές, ώσπου να ψηθούν καλά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα, αφήνοντας το λίπος και το ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 με 10 λεπτά, να μαλακώσουν.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε πάλι μέσα τα λουκάνικα, τα ρεβίθια, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα φρέσκα αρωματικά.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος, μοιράζουμε τη ρόκα σε ατομικά πιάτα και σκεπάζουμε με το ζεστό μείγμα από τα λουκάνικα και τα ρεβίθια.

Τα λουκάνικα με ρεβίθια είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν δεν βρούμε ρεβίθια έτοιμα σε κονσέρβα, μπορούμε να βράσουμε ξερά ρεβίθια αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για πολλές ώρες ή αποβραδίς σε άφθονο νερό.
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή φασόλια (κονσ.) αντί για ρεβίθια. Όμως, πρέπει να τα στραγγίσουμε καλά και να τα ξεβγάλουμε από τα υγρά της κονσέρβας, γιατί οποιοδήποτε υγρό θα διαλυθεί στη σάλτσα από τα λουκάνικα και θα χαλάσει τη γεύση του φαγητού μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας