Μακαρόνια με κοτόπουλο, κοκκινιστό με γαρύφαλλο και βασιλικό

Από dimitris, 19 Αύγουστος, 2010
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι μια μυρωδάτη συνταγή για μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο, όπου στη σάλτσα δεσπόζει το γαρύφαλλο και ο βασιλικός, ανάμεσα σε άλλα μπαχαρικά... Σκέτη μούρλια!

Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου  με το τριμμένο κρεμμυδάκι. Εγώ αφαιρώ την πέτσα του κοτόπουλου, αλλά αυτά είναι προτιμήσεις...

Κατόπιν, ρίχνουμε στο κοτόπουλο το ντοματοχυμό ή ντομάτα τριμμένη. Αν θέλετε πιο πηχτή τη σάλτσα, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω από μία συσκευασία ντομάτας. Αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μια βράση για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε νερό με ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο να βράσει, για να φτιάξουμε τα μακαρόνια.

Σε ένα πιατάκι, ανακατεύουμε το τριμμένο γαρύφαλλο, το πιπέρι, το αλάτι, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών στο κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Το κοτόπουλο να ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν αρχίσει να φαίνεται το κοκαλάκι στο μπούτι... ;)

Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια μας για δέκα λεπτά στην κατσαρόλα με το νερό που έχουμε βάλει να βράζει.

Τα μακαρόνια με κοτόπουλο κοκκινιστό με γαρύφαλλο και βασιλικό είναι έτοιμα! Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικη σάλτσα και γραβιέρα και καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας