Μαροκινή καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο

Υλικά συνταγής

Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Μαροκινή καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο. Η απλοϊκή αυτή σαλάτα, χαρακτηρίζει την κουζίνα του Μαρόκο και βγάζει απίστευτα αρώματα. Συνδυάστε την με ψητά κρέατα ή και ψάρια.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρά σπιρτόξυλα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • Μισό κ.καφέ σκόνη καυτερής πιπεριάς
  • 8 κλαράκια μαϊντανό
  • 8 κλαράκια κόλιανδρο, φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. κύμινο, τριμμένο
  • 2 κ.καφέ ξύδι από άσπρο κρασί
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σπιρτόξυλα του καρότου και τις σκελίδες σκόρδου.

Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ακριβώς για 10 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.

Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το φρέσκο κόλιανδρο και το ρίχνουμε πάνω στα καρότα, ανακατεύοντας καλά.

Πασπαλίζουμε με τη σκόνη καυτερής πιπεριάς και το κύμινο, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Τέλος, τη σερβίρετε χλιαρή αφού ανακατέψουμε καλά.

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα μας ακόμα πιο προχωρημένη αντικαθιστούμε το ξύδι με ίδια ποσότητα από χυμό πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός καρότου πορτοκαλιού είναι ένας από τους πιο κλασικούς της κουζίνας του Μαρόκου.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: