Μελιτζανάκι τουρσί της γιαγιάς!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/05/2023

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μεζέ που θα σας ανοίξει την όρεξη. Μελιτζανάκι τουρσί της γιαγιάς! Μια πικάντικη και ιδιαίτερη γεύση που αξίζει να διατηρείτε σε ένα από τα βάζα της κουζίνας σας. Η συνταγή είναι για 80 με 90 κομμάτια.

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
  • 1 μεγάλο μάτσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κεφ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 - 3 καρότα, τριμμένα
  • 1 κιλό ξύδι
  • Μισό κιλό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • Αρκετά κλωνάρια σέλινο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε τα μελιτζανάκια, κόβουμε τα κοτσάνια και τα χαράζουμε κατά μήκος.
 
Βράζουμε νερό με το μισό αλάτι και προσθέτουμε τα μελιτζανάκια.

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν , προσέχοντας να μην λιώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε καλά το μαϊντανό, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Έπειτα γεμίζουμε τα μελιτζανάκια με το μείγμα και δένουμε το κάθε ένα προσεκτικά με τα κλωνάρια του σέλινου.

Τέλος βάζουμε τα μελιτζανάκια σε πήλινο δοχείο με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το υπόλοιπο
αλάτι.

Τα αφήνουμε για 15 μέρες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Το μελιτζανάκι τουρσί είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Μπορούμε  να συνδυάσουμε το τουρσί σε μια σαλάτα με ψητά λαχανικά, σε μπρουσκέτες με λίγη φέτα, με όσπρια ή παστά ψάρια

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας