Υλικά Συνταγής
Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό χωρίς όμως να κοπιάσετε πολύ; Σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε αυτή την απλή μηλόπιτα με υλικά που έχετε στο σπίτι και θα ξετρελαθείτε. Αφράτη και μοσχομυριστή, η μηλόπιτα είναι το ιδανικό γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- Κανέλα
- Μήλα (ανάλογα με το ταψί μας)
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μισή κούπα ζάχαρη
- 1-2 κούπες αλεύρι (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε μία στρώση μήλα.
Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Χτυπάμε σ' ένα μίξερ το πορτοκάλι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πίτα από το ταψί αναποδογυρίζοντάς τη, ώστε να είναι τα μήλα από πάνω.
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Προτού βγάλουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο ελέγχουμε πρώτα το εσωτερικό της με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκε.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μηλόπιτα
- Γρήγορη και μοσχομυριστή μηλόπιτα
- Νόστιμη και διαφορετική μηλόπιτα με μπισκότα
- Μηλόπιτα, λαχταριστή και καραμελωμένη
- Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
- Απολαυστική μηλόπιτα Σίφνου με ανθότυρο
- Ανοιχτή μηλόπιτα, τραγανή και ζουμερή!