Υλικά Συνταγής
Μια βασική συνταγή που σας είναι απαραίτητη. Μοναδική σάλτσα με κιμά, για τα ζυμαρικά σας. Από τις βασικές παρασκευές της κουζίνας. Δοκιμάστε τη για τα μακαρόνια, το παστίτσιο και τον μουσακά σας.
Υλικά συνταγής
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 4 λωρ. μπέικον, σε κομματάκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κούπα μανιτάρια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γλ. μουστάρδα
- 300 γρ. κιμά
- 60 γρ. κρασί, λευκό
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Μισή κούπα ζωμό κρέατος
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τον κιμά, τον πελτέ και το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σε ένα βαζάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και κουνώντας το βαζάκι (όπως το σέικερ), ανακατεύουμε τα υλικά.
Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα στον κιμά, το αφήνουμε για πολύ λίγο ακόμα στη φωτιά και σερβίρουμε με τα ζυμαρικά που έχουμε φτιάξει.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Βασική προϋπόθεση είναι, να σιγοβράζει ο κιμάς και να είναι καλά σκεπασμένη η κατσαρόλα, ώστε να ανακυκλώνονται τα υγρά και να μην εξατμίζονται.
Άλλες συνταγές
- Κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια
- Σάλτσα γιαουρτιού
- Σάλτσα γλυκιά και ανάλαφρη
- Σάλτσα ψητού deluxe!
- Σάλτσα λεμονιού
- Μεσογειακή σάλτσα