Υλικά Συνταγής
Ψάχνετε μια συνταγή η οποία θα απογειώσει το κυριακάτικο τραπέζι σας; Σας έχουμε την λύση. Μοναδικό κοτόπουλο με πιλάφι που σίγουρα θα λατρέψετε. Ευδαιμονία γεύσης. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
- Στήθος από 2 κοτόπουλα
- Μισή κ.σ. κύμινο
- Μισή κ.σ. μπαχάρι
- Μισή κ.σ. κόλιανδρο
- Μισή κ.σ. πάπρικα
- 40 γρ. περίπου κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 55 γρ. ελαιόλαδο
- 5 κούπες ζωμό κότας
- 2 κούπες ρύζι
- 1 κούπα φιδέ
- 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
- 1 κ.σ. ξανθή σταφίδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ρίχνουμε επάνω στα στήθη του κοτόπουλου όλα τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Έπειτα, βράζουμε το ρύζι με το ζωμό για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην πιάσει από κάτω.
Σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το φιδέ κομματιασμένο με τις σταφίδες και την αμυγδαλόψιχα κομματιασμένη, μέχρι να γίνουν κριτσανιστά.
Τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι που έχει βράσει και ανακατεύουμε.
Τέλος, σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνδυάσουμε το κοτόπουλο μας και με πατάτες φούρνου ή ακόμα και λαχανικά.
Σχετικές συνταγές
- Κοτόπουλο πολίτικο, λουκούμι!
- Ρολό Κοτόπουλο (γεμιστό)
- Κοτόπουλο α λα γκρέκο, με τέλεια γεύση και μεθυστικά αρώματα!
- Κοτόπουλο με πλιγούρι, διαφορετικό αλλά νόστιμο
- Ριζότο με κοτόπουλο
- Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και ρύζι μπασμάτι