Μοσχαρίσια φιλετάκια με λεμόνι και φασκόμηλο, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 23/05/2022

Μια διαφορετική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Μοσχαρίσια φιλετάκια με λεμόνι και φασκόμηλο, σκέτη απόλαυση! Το φασκόμηλο θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση και όσο για το άρωμα; απλά μοναδικό! Δοκιμάστε το πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • 8 φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος (για σνίτσελ)
  • 3 λεμόνια
  • 8 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου
  • Λίγο αλεύρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε μισό φλ.τσ. καυτό νερό
  • 1 κ.γλ. πράσινο πιπέρι, σε κόκκους
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε 8 λεπτά φετάκια από τα δύο λεμόνια.

Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλετάκι από μια ροδέλα λεμονιού και 1 φύλλο φασκόμηλου και τα συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες.

Στη συνέχεια, παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό του τρίτου λεμονιού.

Αλευρώνουμε ελαφρά τα φιλετάκια, αφού πρώτα τα αλατίσουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε κατόπιν το ζωμό λαχανικών και βράζουμε  7 με 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν τα υγρά.

Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι, αφού το κοπανίσουμε λίγο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ψήνουμε 2 με 3 λεπτά ακόμη.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τα φιλετάκια με πιλάφι ή πουρέ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας