Ρολό μοσχάρι με δενδρολίβανο, πεντανόστιμο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο ρολό μοσχάρι με δενδρολίβανο. Ιδανικό και για γιορτινό τραπέζι. Θα ενθουσιαστείτε με την μοναδική γεύση του!

Υλικά συνταγής 

  • 1.200 γρ. τρυφερό κομμάτι μοσχαριού ( το οποίο δένουμε σε ρολό)
  • Μισό κεφ. σκόρδο, σε σκελίδες κομμένες σε τέταρτο
  • 2 - 3 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 8-10 πατάτες, κομμένες στα έξι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγουμε τρύπες ενός εκατοστού κατά μήκος του κρέατος και των πλευρών του περιμετρικά.

Αλείφουμε το ρολό με λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, βάζουμε μέσα στις σχισμές το σκόρδο και τις κορυφές από το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε ξανά μέσα στις τρύπες.

Το αφήνουμε έτσι για 2 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Έπειτα βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από τις πατάτες, στερεώνοντας τη διαγώνια στο ταψί, και βάφουμε από πάνω το ρολό, ώστε οι χυμοί του να πέφτουν πάνω στις πατάτες.

Κατόπιν, προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου το φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μετά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος πρέπει να δείξει 58 βαθμούς (αλλιώς κόβουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε πόσο ψημένη είναι η καρδιά, που στη χειρότερη περίπτωση πρέπει να είναι ροζ και όχι γκρι και στεγνωμένο).

Τέλος, το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να σερβίρουμε το ρολό με και με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας