Μουσακάς με τυρένιο πούρε και κιμά, πρωτότυπη και ωραία συνταγή

Υλικά συνταγής
Μουσακάς με πούρε και κιμά, πρωτότυπη και ωραία συνταγή

Ο μουσακάς πρέπει να είναι ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτή εδώ η συνταγή μας είναι για εσάς που ψάχνετε έναν μουσακά, λίγο πιο εναλλακτικό. Μουσακάς με πούρε και κιμά. Μια πρωτότυπη συνταγή, που θα τους ξετρελάνει όλους και κάνεις δεν θα μπορεί να αρκεστεί σε ένα πιάτο. Δοκιμάστε την!

Υλικά Συνταγής

  • Ενάμιση κιλό πατάτες
  • Μισό κιλό κιμά
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό ντομάτες ώριμες
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί
  • 1 ποτηράκι κρασί γλυκό άσπρο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Επίσης, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη, ενώ ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι μας.

Βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά για να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν ο κιμάς ροδίσει, τον σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα σε σκόνη και αλατοπίπερο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ μας. Στραγγίζουμε και τις πατάτες που θα έχουν βράσει και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, αλέθουμε τις πατάτες για να γίνουν πούρες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο (κρατάμε όμως λίγο για το τέλος) και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.

Προσοχή: Μπορεί οι πατάτες να μην απορροφήσουν όλο το γάλα. Γι αυτό ανάλογα με την απορρόφηση τους, ρίχνουμε το αντίστοιχο γάλα σιγά-σιγά.

Προς το τέλος προσθέτουμε στον πουρέ το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Ταυτόχρονα, κοιτάμε αν έχει ψηθεί και ο κιμάς και του προσθέτουμε πολύ λίγο τυρί και 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά.

Ανακατευτούμε τον κιμά και μόλις δούμε ότι η σάλτσα του έχει «σφίξει», τον αποσύρουμε από την φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τον περισσότερο πούρε και επάνω μια στρώση κιμά.

Στρώνουμε πάνω από τον κιμά και τον υπόλοιπο πούρε, τραβάμε μερικές γραμμές με ένα πιρουνάκι και βάζουμε από επάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και κομματάκια βούτυρο.

Τέλος, βάζουμε στον φούρνο μας το ταψάκι για να ψηθεί ο μουσακάς μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ο μουσακάς μας με πουρέ, τυριά και κιμά είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Τον κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και τον σερβίρουμε ζεστό.

Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλή για τον μουσακά

  • Αν θέλουμε αντί για τις ντομάτες, μπορούμε να προσθέσουμε πελτέ ντομάτας τον οποίο και διαλύουμε σε νερό.

 

Δείτε κι άλλες συνταγές για μουσακά

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3.8 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: