Νηστίσιμες σουπιές γιαχνί με αγριόχορτα

Υλικά συνταγής

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Σουπιές γιαχνί με αγριόχορτα. Θα σας μείνουν αξέχαστες!

Υλικά συνταγής  

  • 1 μισή κιλό σουπιές
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. άσπρο κρασί
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσ. μάραθα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. λάπαθα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν με το ελαιόλαδο για 4 με 5 λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.

Τις ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα.

Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, τα ρίχνουμε ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 30 με 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Μετά, προσθέτουμε το πιπέρι.

Τέλος, ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους.

Σερβίρετε τις σουπιές με τα χόρτα ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι σουπιές μας είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε, βάζουμε και 2 με 3 σακουλάκια μελάνι από τις σουπιές.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σουπιές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: