Τάρτα από φάβα με αυγό, γεύση Σαντορίνης

Υλικά συνταγής

Μια πεντανόστιμη και διαφορετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Τάρτα  από φάβα με αυγό, γεύση Σαντορίνης. Απολαύστε κάθε μπουκιά.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. φάβα, βρασμένη
  • Μισό φλ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.γλ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ βάζουμε τη φάβα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε, να ενωθούν τα υλικά.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.

Προσέχουμε,  να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 6 και τη στρώνουμε σε αντίστοιχα φορμάκια που τα έχουμε πριν βουτυρώσει.

Έπειτα, ψήνουμε τις τάρτες για 7 με 8 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε.

Μερικά λεπτά πριν τα σερβίρουμε σπάμε σε κάθε τάρτα ένα αυγό και από πάνω το καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας.

Ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά, ανάλογα πόσο σφικτό θέλουμε το αυγό.

Τέλος, πριν τα σερβίρουμε με ένα κουταλάκι αποκαλύπτουμε το αυγό.

Η τάρτα είναι πανέτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε, αντί του αυγού να βάλουμε σαν γέμιση τάρτας, ψιλοκομμένο κρέας, ψάρι κλπ.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: