Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή άκρως απολαυστική για κρεατοφαγία. Τα πιο νόστιμα μπιφτεκάκια με μπέικον. Κατάλληλα για κάθε τραπέζι, θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 2 κούπες καρότο, τριμμένο
- 1 κούπα ωμή πατάτα, τριμμένη
- Μισή κούπα κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 24 λωρίδες μπέικον
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 24 στρογγυλά μπιφτεκάκια.
Τυλίγουμε κάθε μπιφτέκι, με μία λωρίδα μπέικον και την στερεώνουμε με μία ξύλινη φουρκέτα.
Στο στάδιο αυτό, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
Έπειτα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ κι από τις δύο πλευρές.
Τέλος, τα αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και τα περιτριγυρίζουμε με τρυφερά αντίδια ή φύλλα γλιστρίδας.
Τα μπιφτεκάκια μας είναι κιόλας έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να βάλουμε τα μπιφτεκάκια μας, μέσα σε ψωμάκι ούτως ώστε να φτιάξουμε λαχταριστά σάντουιτς ή μπέργκερ.
- Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ρύζι ή πατάτες.
- Φροντίζουμε το αλάτι, να είναι το τελευταίο συστατικό που θα προσθέσουμε, ώστε να μην απορροφήσει τα υγρά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές
- Μπιφτέκια μυρωδάτα, για καλοφαγάδες!
- Μπιφτέκια Κοτόπουλου Για Δίαιτα, Πεντανόστιμα
- Μπιφτέκια στον ατμό
- Μπιφτέκια φούρνου