Ομελέτα με ελιές

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η ομελέτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Με αυτή την συνταγή όμως θα γνωρίσετε κάποια από τα μυστικά της. Νόστιμη ομελέτα με ελιές. Διαφορετική, με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • Λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλη πιπεριά
  • 10–12 γεμιστές ελιές
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί (τύπου Έμμενταλ)
  • 20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε την πιπεριά στη μέση και αφαι­ρούμε τους σπόρους.

Την πλένουμε και την κό­βουμε σε ραβδάκια.

Στην συνέχεια, κόβουμε τις ελιές στη μέση ή σε φέτες.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγά­λο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

Έπειτα, τοποθετούμε τις πιπε­ριές και τις ελιές γύρω-γύρω στις άκρες και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί στο κέντρο.

Τέλος, βάζουμε το σκέπασμα στη τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψήνεται για 8 με 10 λεπτά, στην πιο χαμηλή φωτιά.

Την αναποδογυρίζουμε σε ζεστό πιάτο και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε σκόρδο στην ομελέτα. Ψιλοκόβουμε 1 με 2 σκελίδες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο, και όταν βουλιάξουν, τότε μόνο ρίχνουμε το μείγμα των αυγών να ψηθεί.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας