Υλικά Συνταγής
Η ομελέτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Με αυτή την συνταγή όμως θα γνωρίσετε κάποια από τα μυστικά της. Νόστιμη ομελέτα με ελιές. Διαφορετική, με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά
- Λίγο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μεγάλη πιπεριά
- 10–12 γεμιστές ελιές
- 50 γρ. τριμμένο τυρί (τύπου Έμμενταλ)
- 20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε την πιπεριά στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
Την πλένουμε και την κόβουμε σε ραβδάκια.
Στην συνέχεια, κόβουμε τις ελιές στη μέση ή σε φέτες.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Έπειτα, τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ελιές γύρω-γύρω στις άκρες και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί στο κέντρο.
Τέλος, βάζουμε το σκέπασμα στη τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψήνεται για 8 με 10 λεπτά, στην πιο χαμηλή φωτιά.
Την αναποδογυρίζουμε σε ζεστό πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε σκόρδο στην ομελέτα. Ψιλοκόβουμε 1 με 2 σκελίδες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο, και όταν βουλιάξουν, τότε μόνο ρίχνουμε το μείγμα των αυγών να ψηθεί.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα
- Πεντανόστιμη ομελέτα με κοτόπουλο
- Ομελέτα με πατάτες
- Ομελέτα φούρνου
- Γευστική τετραώροφη ομελέτα
- Ομελέτα με ντομάτα, τυριά και σπανάκι σε στρώσεις
- Ομελέτα με ζαμπόν