Οι καλύτερες χυλοπίτες με πιπεριές και λουκάνικα

Υλικά συνταγής

Η πιο νόστιμη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι. Οι καλύτερες χυλοπίτες με πιπεριές και λουκάνικα. Εγγυημένη απόλαυση! Δοκιμάστε τες.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, σε κομματάκια
  • 1 μισή κούπα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. πιπεριές χρωματιστές, σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Μισό κιλό χυλοπίτες
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, στο μισό ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και την κέτσαπ.

Έπειτα σε ξεχωριστή κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λουκάνικά. (Προσοχή: δεν κρατάμε το λίπος τους).

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και σιγοβράζουμε, μέχρι να ψηθεί και η ντομάτα.

Βράζουμε τις χυλοπίτες με το άλλο μισό από το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, ώσπου να φουσκώσουν.

Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε τις χυλοπίτες με κεφαλογραβιέρα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής