Υλικά Συνταγής
Μια άκρως χορταστική συνταγή. Ονειρεμένο μοσχάρι με μελιτζάνες. Ένα κυριακάτικο φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι πραγματικά υπέροχο, δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 μισή κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, φρέσκιες
- 1 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κιλά μελιτζάνες, μακριές
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις ετοιμάζουμε, όπως τις ετοιμάζουμε για τηγάνισμα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, για να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και σωτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε κι αυτό, ώσπου να μαραθεί.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Μετά, προσθέτουμε το μαϊντανό.
Όσο βράζει το μοσχαράκι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
Όταν το μοσχάρι μας είναι εντελώς έτοιμο με την απαραίτητη σάλτσα του, ρίχνουμε τις μελιτζάνες μέσα σ' αυτό.
Ανακατεύουμε ελαφρά κι αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Όταν σιγοβράζει το φαγητό ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Αυτό, εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι το κρέας και από το είδος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.
-
Για να σερβίρουμε σε μπουφέ, κόβουμε το κρέας σε κύβους 4 εκατοστών. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, όσο είναι το μήκος τους, τις τηγανίζουμε και τυλίγουμε μέσα σ' αυτές το κρέας. Έπειτα, βάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας δύο-δύο σταυρωτά και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι από το κοκκινιστό μοσχάρι. Τις τυλίγουμε επάνω από το κρέας και τις στερεώνουμε καρφώνοντάς τες με ξύλινες φουρκέτες. Τις αραδιάζουμε σ' ένα πυρέξ σκεύος και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα του κοκκινιστού. Λίγο πριν τις σερβίρουμε, τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Αν θέλουμε, καρφώνουμε στις ξύλινες φουρκέτες μαζί, μια φέτα ντομάτας κι ένα κομματάκι πιπεριάς.
-
Αντί για φρέσκιες ντομάτες, χρησιμοποιούμε 400 γραμμάρια κονσέρβας πολτοποιημένες.
Σχετικές συνταγές
- Μοσχάρι γιουβέτσι
- Μοσχάρι με καρότα και μπίρα στο φούρνο, με ψημένες πατάτες, απλά θεϊκό!
- Μοσχαράκι ρολό, γεμιστή απόλαυση!
- Μοσχαράκι με αρακά, της μαμάς Λίτσας!
- Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, η παραδοσιακή συνταγή!
- Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί