Πάπια με πορτοκάλι, Γαλλική δοκιμασμένη συνταγή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 24/01/2023

Μια συνταγή για γιορτινά τραπέζια και όχι μόνο. Πάπια με πορτοκάλι, η Γαλλική δοκιμασμένη συνταγή. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Συνοδέψτε την με λαχανικά, πατάτες φούρνου ή ρύζι και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 πάπια (2 κιλά περίπου)
  • 5-6 πορτοκάλια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • 1 κούπα ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός
  • 160 γρ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε 2 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, επαναλαμβάνουμε για να ξεπικρίσουν και τα διατηρούμε για το σερβίρισμα.

Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.
 
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.

Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά, σβήνουμε με το μισό φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε καμιά κουταλιά ζωμό, για να μη καεί).

Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.

Έπειτα στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10 με 15 λεπτά.

Σουρώνουμε την σάλτσα και αφαιρούμε το λίπος (που κανέναν δεν ωφελεί και την γεύση χαλάει).

Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.

Τέλος σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον σπιτικό ζωμό με έτοιμο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας