Πάπια με πράσινες ελιές, υπέροχη!

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που θα απογειώσει το τραπέζι σας. Πεντανόστιμη πάπια με πράσινες ελιές. Ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα που υπόσχεται μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 πάπια (περίπου 1 μισή κιλό)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κομμάτι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 μισή φλ. ζωμό βοδινού, ζεστό
  • 20 πράσινες ελιές γίγαντες, χωρίς το κουκούτσι τους (οι 10 χοντροκομμένες και οι υπόλοιπες ολόκληρες)
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε την πάπια με κρύο νερό και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπια και μαγειρεύουμε, γυρνώντας τη συχνά, ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το ζωμό, τις ελιές και τις ντομάτες.

Μετά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.

Τέλος, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα ή ώσπου να ελαττωθούν τα υγρά και να μαλακώσει η πάπια.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να γαρνίρουμε την πάπια με αποξηραμένα φρούτα γλασέ.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: