Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που μοιάζει με παστίτσιο αλλά δεν είναι, έχει όμως το κατιτίς παραπάνω από τα απλά ζυμαρικά με κιμά! Πένες με κιμά ογκρατέν, το αγαπημένο φαγητό! Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ κιμά
- 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- Μισό φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κύβος λαχανικών (για ζυμαρικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 300 γρ. κασέρι με χαμηλά λιπαρά (τύπου millner)
- 200 γρ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, τον κύβο λαχανικών, τα μπαχαρικά, λίγο ζεστό νεράκι και σκεπάζουμε με καπάκι ανακατεύοντας μέχρι να πιει το ζωμό και να μείνει με μια παχύρευστη σάλτσα.
Έπειτα βράζουμε τα ζυμαρικά.
Αφού τα στραγγίσουμε ανακατεύουμε με τον κιμά.
Αν δεν θέλουμε το κάτι παραπάνω μπορούμε σε αυτό το σημείο να απολαύσουμε ένα πιάτο πένες με κιμά.
Ειδάλλως μοιράζουμε τις πένες σε ατομικά πήλινα σκεύη σκεπάζουμε με το κασέρι και ρίχνουμε το γάλα.
Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το κασέρι και να ροδοψηθεί!
Οι πένες με κιμά ογκρατέν είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για πιο γεμάτη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
- Για λιγότερες θερμίδες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με ολικής, και το κασέρι και το γάλα με χαμηλών λιπαρών.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για πένες
- Πένες με σολομό και βότκα, η απόλυτη νοστιμιά!
- Πένες με ροζέ σάλτσα, η απόλυτη νοστιμιά!
- Πένες με μανιτάρια porcini, η συνταγή από την Ιταλία!
- Απολαυστικές πένες με τυρί κρέμα
- Πένες με γαρίδες και κουρκουμά, μοναδική γεύση!
- Πένες αλα κρεμ με τόνο